Forum Strelicarske berze
Oprema >> Samostreli >> Taboo?
http://www.lukovi.com/cgi-bin/forum/yabb2/YaBB.pl?num=1389291392

Message started by Trigger 33 on Jan 9th, 2014 at 6:16pm

Title: Taboo?
Post by Trigger 33 on Jan 9th, 2014 at 6:16pm
Samostreli.... :)
nasa draga drzava se oslobodila Turaka davno ali zakona iz tog doba se cvrsto drzimo...Nase pomeranje unapred je toliko sporo da u poredjenju sa ostalim nerazvijenim drzavama izgleda kao da idemo u nazad...
Sve vise i vise se u svetu popularizuje samostrel kao lovacki i takmicarski rekvizit (sacuvaj boze da sam rekao "oruzje")...U nekoj bliskoj proslosti samostrel je bio dozvoljen u lovu samo osobama koje imaju odredjeni procenat invalidnosti i nisu mogli da koriste luk. I to ne po celoj drzavi. (pricam za USA)
Danas je prica drugacija....neko pametan (opet neki politicar ;)) je otvorio vrata svim entuzijastima, napravio posebnu lovnu sezonu samo za samostrel, podelio dozvole za strelista, lovista, prodaju/popravku i odrzavanje, i svima lepo naplatio kintu i naplacuje redovno...Drzava ne moze biti sretnija, jos jedan izvor love i sve je pod vecom kontrolom...Ko se ne pridrzava pravila, ne placa dazbine, ne prati trend, ne postuje zakon,  ne posluje bezbedno - drzava ga utrne uz naravno makar kakve $$ kazne  (kao i bilo koji biznis)
Tetivno "oruzje" ne bi trebalo da bude forsirano samo od strelicarskih klubova i saveza, lovacka i ribolovacka drustva bi trebalo da uzmu deo bremena na sebe i oni da guraju njihov deo. Veliki je spisak organizacija koje bi mogle da uzmu udeo u pokretanju masine.
Ako nista drugo - pricati o samostrelima nije ilegalno i verujem da ima puno ljudi sa nekim iskustvom, idejama i informacijama koje su iz prve ruke (ne cuo od prijatelja koji ima brata, pa njegov otac procitao na internetu)
Mozda gresim kad kazem da u Srbiji sama pomisao na samostrel asocira na krivolov...po toj logici bi trebalo potopiti sve camce na rekama i jezerima zbog potencijalih vucenja mreza i postavljanja vrski...
E, ajd sad malo neko drugi.... :)


Forum Strelicarske berze » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2017. All Rights Reserved.