Page Index Toggle Pages: 1 ... 11 12 [13]  Send TopicPrint
 25 Meta (Read 48249 times)
PJ
Senior Member
****
OfflinePosts: 305
Location: Zemun
Joined: Mar 21st, 2011
Gender: Male
Re: Meta
Reply #180 - Jul 29th, 2014 at 2:45pm
Print Post  
O veliki poglavico Wink, ove mete što sada imamo se prave od restlova, ali od ogromnih količina tako da se materijal u proizvodnji seče iz rolni, kao da nisu restlovi. Bio sam u Freddo magacinu i fabrici koja ih pravi, mislim da su se obezbedili da evropski streličari ne mogu da izbuše toliki materijal 20 godina Smiley
Pre nekoliko godina smo imali slučaj da kada isečeš metu, a unutra više rupa nego materijala, pa uklapani neki ćoškovi i sl. Sada toga nema.

Eleven je smislio novi model meta, tako da budu modularne i da se sklapaju pomoću klinova od materijala kao što su inserti. Modularne su zbog težine, jer je meta 130x130 teška preko 60kg. Ideja je da budu jeftinije od polifoam meta koje pravi Freddo, jer polifoam poskupljuje, a ovaj težak materijal je reciklaža iz autoindustrije (nisu gume, već enterijer). Suma sumarum, skuplje su od Freddo polifoam, 3x teže za istu zapreminu i ono što je najgore, imaju lošiju zaustavnu moć.

Kod nas u klubu mogu da se probaju oba tipa mete, pa sami procenite.

Darko, da ti ja odgovorim dok Skulptron ne vidi poruku. Kao što vidiš, čovek je Legionar (prosto je bezveze da se klub iz Sremske Mitrovice ne zove tako Smiley) i postoji dobra volja, a od nedavno i kritična masa za osnivanje kluba. Ja sam rekao da ću da pomognem koliko god budem mogao, ali pošto poslednjih godina retko odlazim u SM, ne mogu ja da organizujem ceo klub.

Bobo, završavaj taj fakultet i znaš šta ti je činiti!!!
  
Back to top
 
IP Logged
 
Sale
Forum Administrator
*****
Offline


yoyobow

Posts: 727
Location: Novi Sad
Joined: Mar 31st, 2010
Gender: Male
Re: Meta
Reply #181 - Jul 29th, 2014 at 2:48pm
Print Post  
Napravi neko sranje i eto u SM ocas posla Wink
  
Back to top
 
IP Logged
 
PJ
Senior Member
****
OfflinePosts: 305
Location: Zemun
Joined: Mar 21st, 2011
Gender: Male
Re: Meta
Reply #182 - Jul 29th, 2014 at 2:53pm
Print Post  
Pored KPZ ima lepog prostora za outdoor Wink

BTW u Laćarku, mesto pored SM, sam od lokalnog popa dobio ponudu da na crkvenom zemljištu u glavnoj ulici napravimo outdoor teren. Jedini uslov je, pazi sad, da privučemo starije od 15 godina da se bave sportom. Za decu ima karate, džudo, šah (ta 3 sporta imaju uspeha) i još nekih sportova, a posle osnovne škole se svi oprobaju u fudbalu i pređu u kafanu Smiley
  
Back to top
 
IP Logged
 
Sale
Forum Administrator
*****
Offline


yoyobow

Posts: 727
Location: Novi Sad
Joined: Mar 31st, 2010
Gender: Male
Re: Meta
Reply #183 - Jul 29th, 2014 at 3:06pm
Print Post  
KPZ ili SPC pitanje je sad  Smiley
  
Back to top
 
IP Logged
 
Skulptron
New Member
*
OfflinePosts: 36
Location: Sirmium
Joined: Jul 6th, 2014
Gender: Male
Re: Meta
Reply #184 - Jul 30th, 2014 at 12:32am
Print Post  
Tek sad primetih... ali čini mi se da ću malko skrenuti od teme...
Da, u Mitrovici nema streličarskog kluba ali nadam se da će ga jednog doglednog dana biti... ja ću pokušati. Inače nemam ličnih takmičarskih ambicija (starkelja) ali su mi inspiracija tri stvari:
1. da se koliko-toliko fizički aktiviram (za sada su me luki i strela iznenađujuće inspirisali)
2. da za 10 godina ponešto i naučim o streličarstvu i da u slučaju da se moj klinac zainteresuje, ima od koga iz prve ruke da dobije ove početničke stvari koje ja sad saznajem...
3. da malko majstorišem (oduvek sam imao želju da pravim violine ali - nemam sluha Angry )

Apsolutno se slažem sa PJ da bi ime za klub iz Sirmium-a mogao da bude samo - latinski. Moja početna ideja je ARCARIUS.

Definitvno ću se angažovati oko kluba kad dođe vreme, jedino što ja sve radim ... sporo (tj. ne zalećem se). Pre mesec dana sam upoznao i bio kod g. Leontija iz SK Šabac i mogu da kažem da je čovek i po! Sa njim ću češće biti u kontaktu od septembra, pa ću imati gde da naučim ono što se ne može preko interneta... rekao je da će nam izaći u susret po svim pitanjima.

Nisam baš siguran koliko ima ljudi iz SM koji su se napalili na streličarstvo a da su  zainteresovani za klub... ali mislim da će se vremenom naći kritična masa onih ozbiljnijih koji bi se uključili...

Što se tiče prostora i ja sam ošacovao neke lokacije... nije loš KPD po lepom vremenu ali ima jedna ogromna hala koja bi baš dobro došla po kišnom vremenu (a zvrlji prazna).
« Last Edit: Jul 30th, 2014 at 11:58pm by Skulptron »  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1 ... 11 12 [13] 
Send TopicPrint
 
  « Board Index ‹ Board  ^Top