Page Index Toggle Pages: 1 Send TopicPrint
Indoor DP Temerin 2017 (Read 372 times)
TAP3AH
Junior Member
**
OfflinePosts: 99
Joined: Jun 1st, 2010
Indoor DP Temerin 2017
Feb 28th, 2017 at 8:44am
Print Post  
Vidim da ovde niko više ne svraća, ili makar nema šta da kaže.

Želim da se osvrnem na Indoor DP u Temerinu, i da pohvalim SK Castle Archery na odlično pripremljenom i ogranizovanom turniru.
Preko 160 takmičara u dva dana bez ijednog propusta, brza obrada rezultata, odlična klopa...
Sve je to doprinelo lepom utisku, prijatnom druženju i solidnim rezultatima.

Čestitam!
  
Back to top
 
IP Logged
 
klodovik
Full Member
***
OfflinePosts: 128
Location: Zemun
Joined: Jan 8th, 2013
Gender: Male
Re: Indoor DP Temerin 2017
Reply #1 - Mar 1st, 2017 at 10:12am
Print Post  
Ja bih dodao još par "sitnica"...
Kao prvo, veoma mi se svideo veliki broj probnih ruku jer su takmičari kojima je to bilo potrebno, mogli da se upucaju i početkom prve ruke za meč, daju svoj maksimum. Naravno, bilo je tu i onih kojima to nije baš bilo po volji, jer im nije toliko trebalo, ali oni su mogli da prekinu i sednu u svakom momentu i sačekaju zvanično gađanje.
Drugo, ceremonija svečanog otvaranja i defile ekipa je odrađen po svim standardima (iako su kasnije mnogi mogli da vide da to nije mnogo teško da se uradi, ali mnogo lepo izgleda). Time je takmičenju data posebna nota ozbiljnosti, a kameri (koja je to snimala), i vizuelnu ozbiljnost samom sportu ali i SSS. Dok su ekipe prozivane azbučnim redom i dok su odlazile na unapred označeno mesto za postrojavanje, oficijalni spiker  je pomenuo istoriju kluba, najbolje rezultate, ali i bitne detalje svakog kluba ponaosob.
U prvom danu takmičenja, Ružica Karahasan je imala problem sa restom na luku i to pred sam kraj drugog dela. Organizatoru nije bilo teško da zamoli takmičare i ekipe da joj se pomogne, što je vrlo sportski i ljutski. Naime, zašto bi bilo ko od takmičara ostao bez plasmana, ako se kvar mogao rešiti (a i jeste), na ne tako komplikovan način?
Po završetku takmičenja, svim pobednicima, svim drugoplasiranima i trećeplasiranima su podeljene medalje i diplome, a ženskim takmičarima i cveće. Vrlo lepo i pohvalno, posebno za kategorije takmičara u kojima nije bilo prijavljeno četiri i više takmičara (kako neki kažu da je po pravilima World Archery- a), ali je zato po olimpijskoj povelji u kojoj se nedvosmisleno kaže da se ni jedan pobednik u svojoj kategoriji u odnosu na pobednike u drugim kategorijama ne može diskiminisati, odnosno omalovažavati, a na osnovu "krivice" što se nije prijavio veći broj takmičara, jer za to (realno) nije ni najmanje kriv! Nadam se da će to postati praksa i na sledećim takmičenjima, posebno na DP jer samo poštovanjem takmičara  kojih nema mnogo, kao i poštovanjem olimpijske povelje, možemo očekivati i bolje rezultate, i sve veći broj prijavljenih takmičara ali i bolje dane za streličarsvo uopšte. Uostalom, ako neko nije primetio, prvog takmičarskog dana je bilo čak i raspucavanje za kadetkinje OL, za koje mnogi kažu da se nije baš poodavno desilo...
Zbog svega navedenog (a da se nadovežem i na predhodnika), mislim da poodavno nije bolje organizovano jedno DP i slobodno mogu reći da su Temerinci zaslužili sve pohvale i najbolje ocene za organizaciju. Nadam se samo da će se to uzeti u obzir kada se (u buduće) bude pravio konkurs za neka sledeća takmičenja (posebno DP) i da će se ona davati ozbiljnim i posvećenim klubovima, kao što je Kastle Archery!
  
Back to top
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send TopicPrint
 
  « Board Index ‹ Board  ^Top